Fiesta del Cine – o seară cât un festival

Dacă mergeți la mare weekend-ul acesta, puteți să aveți parte de o plimbare pe plajă și de o ieșire la film în același timp. Asta pentru că pe 18 august are loc a doua ediție a festivalului Fiesta del Cine. Ajungeți în Mamaia, la Shut up Beach, și o să-l ascultați pe Mihail, iar apoi o să vedeți o serie de scurtmetraje românești, alături de clasicul popcorn. În pauze, puteți să vizionați filme de VR în zona special amenajată, iar seara se încheie cu un Q&A în jurul focului de tabără și un afterparty pe muzica celor de la Golan.

Am tras cu ochiul la câteva dintre filmele din program și vrem să vă dezvăluim ce scurtmetraje nu trebuie să ratați la cea de-a doua ediție Fiesta del Cine:

fiesta del cine

Date Night – regia Stela Pelin. Deși poate părea banal, o să vedeți cum și de ce un jaf la patiserie se transformă într-unul la shaormerie. P.S.: Mie povestea mi-a amintit de una a lui Murakami. Și dacă nu credeți în blesteme, poate ar fi bine să vă mai gândiți o dată.

Offstage – regia Andrei Huțuleac. Aici o să simțiți ce înseamnă într-adevăr o relație toxică între mamă și fiu, și cum e să fii respins la nesfârșit când dai admiterea la actorie. Mi-a plăcut cum și-au construit și menținut relația personajele lui Tudor Istodor și Amalia Ciolna; am simțit tensiunea dintre ei și raporturile de forță.

fiesta del cine
sursă foto: aarc.ro

Misterul unui caz simplu – regia Vera Surățel. Bancurile despre vecini și vecine nu sunt întotdeauna doar bancuri. Scurtmetrajul surprinde limita dintre flirt și pasiune, dar și cât de (aparent) neștiutoare pot fi femeile când sunt înșelate… cu puterea gândului. Mihai Călin reușește un personaj ludic, chiar simpatic, care te face să zâmbești spunând ”Așa sunt bărbații…”

E.T. a fost aici – regia Ana Agopian. Un scurtmetraj ceva mai abstract, mai greu de asimilat la prima vedere. Deși nu a fost neapărat preferatul meu, există acolo o tensiune ce nu se cere neapărat rezolvată.

Michelangelo – regia Anghel Damian. Despre cum pot un câine și o broască țestoasă să dea o lecție usturătoare de parenting și despre ce înseamnă copilul în viața unui cuplu. O surpriză plăcută pentru mine, un scurtmetraj care reușește să spună mult mai mult decât textul în sine, și care atinge miezul problemei.

fiesta del cine
sursă foto: aarc.ro

Dacă v-am făcut curioși, ne vedem sâmbătă pe cea mai mare plajă de pe litoral – Shut Up, Beach din Mamaia. Biletul costă 25 de lei și asigură intrarea la eveniment, popcorn și o sticlă de Merlin’s Chai. The event is also pet-friendly! 🙂

Mai multe detalii pe site-ul Fiesta del Cine și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *