Profil // Alberto Păduraru

„Profil” este un proiect care presupune publicarea unor interviuri – ilustrate sau scrise de mână – realizate de artiști și poeți tineri. Interviurile folosesc potențialul vizual al informației create de mâna artistului, încercând să intre în intimitatea laboratorului creativ. Rolul acestora nu este doar de a familiariza publicul cu personalitatea celui intervievat, ci și cu particularitățile lucrărilor sale. O serie de interviuri de Alexandra Moț.


În al doilea calup de interviuri din seria „Profil” sunt invitați doi artiști tineri care explorează tema „Locuri”. Desfășurându-se pe parcusul verii, seria de interviuri i-a prins pe artiști fie în orașul natal, fie pe drum, departe de mediul tipic în care adesea creează, mai departe sau mai aproape de lumea artei.

Alberto Păduraru are 21 de ani și este student la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. În rest, scrie și caută tot felul de oportunități, fără să refuze ceea ce îl entuziasmează – „Sunt ușor entuziasmabil”.

S-așa începe una dintre creațiile lui preferate, o nuvelă-n trei părți:

Mă uitam la tine cum nu ai încredere în zacusca de peşte a mamei. Ţi-a rămas puţin pe vârful nasului şi iată-te. Frumoasă şi parcă desprinsă din Cirque du Soleil. Şi aşa ţin să mi te aduc aminte de atunci. Femelă clovn machiată în zacuscă de peşte. Doar o tuşă discretă pe nas. Ştiu că o tot miroseai pentru că e groaznică. Vedeam cum îmi cauţi privirea. Cum te fereşti de toate celelalte priviri. Înţelegeam tot ce voiai să spui atunci. Îţi răspundeam tot din priviri. Din care ar fi trebuit să înţelegi că n-avem decât să o mâncăm aşa, groaznică-negroaznică. Aşa cum e.


Cum te-aș putea recunoaște printre atâția artiști tineri?

Alberto Paduraru

Ce subiecte abordezi în creația ta?

Alberto Paduraru

Unde te afli acum?

Alberto Paduraru

Cum arată spațiul în care lucrezi?

Alberto Paduraru

Aparții unui anumit loc?

Alberto Paduraru

Un loc care te inspiră.

Alberto Paduraru

Unde te-ai reîntoarce oricând?

Alberto Paduraru

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.